fredag 23 april 2021

FINA FISKEN...

I onsdag blev jag riktigt bortskämd!

Min gamla kollega och vän Anki bjöd hem mig på en bättre långlunch.

Dessutom lill-lördag och även min namnsdag, så det kändes som att det fanns mycket att glädjas åt.

Efter denna lunch skulle jag sedan iväg på Mindfullness ihop med en annan vän, så dagen var fylld av saker som man mår bra utav.

Men tillbaka till denna lunch.

Det som är så roligt med Anki är att hon alltid vågar testa att bjuda på sådant hon aldrig lagat förut, så man blir lite som en försökskanin, och denna lunch var en riktig fullpottare!

Det var nästan lite skämmigt, för jag hade verkligen inte vett på att sluta äta, och hon hade kanske tänkt att det skulle bli några matlådor av allt hon lagat, men det kunde hon ju glömma...

Till maten serverades det ett gott vitt vin, och att jag skulle vidare på denna Mindfullness kändes bara som att, ok då får jag väl slira in där, för detta kan man ju inte säga nej till.😉

Sen blev det efterrätt med en supergod rabarberkaka som serverades med hallon, rabarberkompott och vispad grädde, och till det en stor kopp gott te och en liten avec.

Kände mig så bortskämd, och denna matkoma kan ju också vara förklaringen till att jag för ett ögonblick lyckades somna under denna tidigare nämnda Mindfullness...

Och ni som känner mig sedan tidigare, vet ju att jag alltid delar med mig utav goda saker, så här nedan bjuder jag på receptet på denna fantastiskt goda lunchrätt.

Tack än en gång Anki!


TORSK -& RÄKBIFFAR MED SQUASH 4 port.


DETTA BEHÖVER DU:

150 g skalade räkor

500 g torskfilé

1 tsk salt

1 dl majonnäs

3 salladslökar

smör

1 squash

olivolja

3 dl vispgrädde

2 tsk rivet citronskal

Salt och peppar

1 ½ dl riven parmesanost


GÖR SÅ HÄR:

Kör räkor, torskfilé, salt och majonnäs i en matberedare eller mixer.

Skiva salladslöken fint och hacka den något. Rör ner den i fiskblandningen.

Sätt ugnen på 225 grader. Forma 16 små biffar utav smeten. Stek biffarna i smör så att dom får fin färg, dom ska inte vara genomstekta.

Lägg över i en smord ugnsfast form.

Skär squashen i tunna skivor. Stek dom mjuka i olivolja och salta. Lägg över dessa på biffarna.

Blanda grädde, citronskal, salt och peppar, häll detta sedan över biffarna.

Strö över den rivna parmesanosten.

Efterstek biffarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera med pressad potatis och valfria grönsaker.






Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar