tisdag 18 maj 2021

BANAN & CHOKLAD...

 ...är en mycket god kombo!

Hade några riktigt övermogna bananer här hemma, och funderade på om jag skulle använda dom till en smoothie, men det fick bli denna enkla banankaka, vars recept jag fick till mig för någon vecka sedan.

Tyckte att det var mer passande än en smoothie just idag...

Nybakat ihop med kall mjölk är också alltid en vinnande kombo.


BANAN -& CHOKLADKAKA

1,2 dl flytande margarin

1 1/2 dl socker

3 ägg

1 krm vaniljsocker

en nypa salt

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

3 bananer

200 g choklad

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en avlång kakform med bakplåtspapper. 
Tips! Knyckla ihop bakplåtspappret ordentligt, veckla ut och klä sedan formen med pappret. 
Så mycket enklare...

Blanda ihop alla ingredienserna utom bananerna och chokladen i en bunke med en sked.

Mosa sedan bananerna och blanda ner dom i smeten.

Hacka chokladen i mindre bitar och i med detta i smeten.

Grädda i 45-60 minuter.

Jag fick ha inne kakan i nästan en hel timme. 

I receptet stod det 40-45 minuter, men det funkande inte för mig. Det är olika med ugnar, så testa med en sticka.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar