Förra årets stora kaffetrend var ju Dalgona Coffee, som spred sig som en löpeld över världen genom sociala medier såsom TikTok och Instagram.
Jag var ju inte sämre än att jag också var tvungen att haka på, och till saken hör att vi kom att gilla detta, så det blev ett flertal gånger av denna goding.
Kom att tänka på den häromdagen igen, och kollade upp om vi hade lite snabbkaffe kvar här hemma, och det hade vi!
Så i år kommer vi att köra vidare på förra årets trend, iallafall tills det dyker upp nån ny...😉
Har ni inte testat detta ännu, så bjuder jag naturligtvis på receptet till denna kalla och svalkande kaffedryck som härstammar från Sydkorea.
Den går att servera varm också, men jag föredrar den kall.
DALGONA COFFEE 2 pers.
2 msk snabbkaffepulver (Jag kör på Nescafé Lyx Mellanrost)
2 msk strösocker
2 msk vatten, hett
mjölk
isbitar
GÖR SÅ HÄR:
Vispa kaffepulver, strösocker och kokande vatten med en elvisp. Vispa i ett par minuter tills det blivit ett härligt skum.
Häll upp is och mjölk i glas.
Toppa med det härliga skummet och i med ett sugrör.
Bara att njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar