Detta recept har nu 5 år på nacken, och är fortfarande en storfavorit för mig.
Fick det av min svägerska efter att hon hade haft med sig denna bulgursallad som ett fräscht inslag i picknic-korgen på Sofiero sommaren 2016, då Sofiero firade 150 år.
Sedan dess har jag gjort den åtskilliga gånger.
Den bjuder på en fräsch smak, med inslag av citron som ger det där lilla extra för aptiten.
God som den är eller till både grillat kött eller fisk, eller som här tillsammans med några tunna skivor Serranoskinka.
CITRONSYRLIG BULGURSALLAD 4 pers.
Bulgur till 4 personer
1 bunt färsk grön sparris
20 pärltomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 pkt fetaost
CITRONDRESSING
2 msk olivolja
rivet skal från en ½ citron
saften från en ½ citron
1 tsk hackad chili
1 msk ostronsås
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på paketet. Låt
svalna.
Koka/sjud sparrisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Låt
svalna.
Skär tomater, paprika och fetaost i små bitar och lägg detta
i en stor skål.
Häll över den avsvalnade bulgurn i skålen. Blanda väl.
Blanda ihop dressingen och smaka av den med salt och peppar.
Häll dressingen över bulgursalladen, och låt sedan salladen
stå och dra till sig alla goda smaker.
Servera den tillsammans med något av ovanstående och lägg
några sparrisar på toppen.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar