Detta är nog den bästa, enklaste, snabbaste och krämigaste Carbonaran som jag gjort hittills!
Man är hungrig, tiden är knapp, då vill man äta gott men enkelt, så håll tillgodo med detta enkla recept med väldigt få ingredienser.
Och jag kan inte nog betona hur viktigt det är med färskmalen svartpeppar till detta...
CREAMY CARBONARA 4-6 port
500 g valfri pasta (jag brukar välja Penne Rigate)
300 g Philadelphiaost naturell
3 äggulor
2 pkt bacon
salt
färskmalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan enligt förpackningen.
Klipp bacon i strimlor och stek detta tills det fått fin färg.
Vispa ihop Philadelphiaosten med äggulorna, salt och peppar.
När pastan är klar så häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ner bacon och Philadelphiasmeten och rör runt ordentligt.
Servera direkt med nymalen svartpeppar och gärna riven parmesanost.
Ett glas rött vin till detta är en perfect match!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar