torsdag 2 september 2021

GRÖNPEPPRIG KYCKLING...

Då var det september och officiellt höst...

Skönt ändå att vädret fortfarande andas lite sensommar, det gäller verkligen att njuta av dessa dagar för snart kommer det där mörkret och kylan.

Höst brukar betyda lite mustigare mat och detta är en gammal favorit i repris.

En maträtt som också passade alla i familjen, även dom båda utflugna sönerna

Detta är en mycket enkel kycklingrätt, som mår bra av att få stå ett tag innan den skjutsas in i ugnen.

Här valde jag att servera krispiga rotfruktsstrips av morot och palsternacka till, men annars är ris perfekt ihop med denna grönpeppriga kyckling..


GRÖNPEPPARKYCKLING 3-4 pers.


1 grillad kyckling

1 msk smör

1 msk fransk senap

2 msk kinesisk soya

½-1 msk grönpeppar, som krossas lätt

2 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche


GÖR SÅ HÄR:

Bena ur den grillade kycklingen och skär köttet i bitar.
Lägg köttet i en ugnsform.

Blanda och koka upp alla dom andra ingredienserna i en kastrull. 
Häll såsen över köttet och låt stå över natten. Har man lite bråttom så funkar det med några timmar.

Värm i 225 C ugn i ca 15-25 minuter, beroende på hur kall rätten är när man sätter in den.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar