måndag 25 oktober 2021

LAX I OTIPPAT SÄLLSKAP...

 Idag går vi in i vecka 5 i 66 Day Challenge.

"Bara" 38 dagar kvar...

Vi tycker att det har gått bra även denna gång och tiden går väldigt snabbt.

Jag personligen är mycket nöjd över att mitt blodtryck reagerar positivt och har börjat lägga sig på en normal nivå igen. Hypertoni är inte att leka med och det finns en anledning till att detta även kallas för "Silent Killer" på engelska...
Många har det utan att veta om det och till slut slår det till som det gjorde för mig för två år sedan då man misstänkte att jag hade haft en hjärtinfarkt. Så mitt råd är att kolla upp dig!

En extra bonus är att jag på fyra veckor har tappat 5,5 kg och det känns gott för midjemåttet.😉

Många utav rätterna i boken har blivit favoriter och denna laxrätt är inget undantag.

En kan tyckas otippad kombination av lax, grönsaker och salsicciakorv toppat med en örtgremolata.

Våga testa, jag bjuder på receptet!


LAX MED ÖRTGREMOLATA 674 kcal 4 portioner

300 g salsicciakorv

600 g laxfilé. (Jag använde mig utav styckbitar.)

1 rödlök

8 snackspaprikor i olika färg

6 olikfärgade tomater

1 msk olivolja

örtagårdskrydda

salt och peppar

GREMOLATA:

1 dl hackade örter. (Jag hade basilika och bladpersilja i frysen.)

rivet skal av 1 citron

1 dl finriven parmesanost

2 msk olivolja

salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skiva korven i större bitar och stek dom i en stekpanna tills dom fått fin färg.

Lägg laxen på en klädd plåt. Skala löken och skär den i klyftor. Kärna ur paprikorna och dela dom och tomaterna i bitar. Lägg korv och grönsaker runt laxen på plåten. 

Ringla över olja och strö över örtagårdskrydda, salt och peppar. Grädda i ugnen 20-25 minuter.

Blanda örter och citronskal i en skål. Rör ner parmesanost, olja, salt och peppar.
Fördela gremolatan på den färdiga laxen.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar