...men här hemma blir det dock ingen kladdkaka i år, för vi är ju mitt i 66 Day Challenge fortfarande.
Lite har vi ruckat på denna gång, men sötsaker hör inte dit iallafall.
Kladdkakor finns ju i en mängd olika varianter och just denna har jag visat förut här på bloggen, men den tål att få visas igen, speciellt med sin smak av pepparkaka som passar fint att göra inför advent och jul.
November kallas ju som ni vet även för "Novent", en mix av november och advent, allt för att få mysa riktigt ordentligt hela vägen fram till jul och för att göra den mörka månaden november lite ljusare och lättare...
PEPPARKAKSKLADDKAKA
200 g vit choklad
100 g smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
3 msk sirap
3 tsk pepparkakskrydda
200 g vit choklad
100 g smör
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
3 msk sirap
3 tsk pepparkakskrydda
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda det torra ingredienserna medan du smälter chokladen över vattenbad.
Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med äggen, sirapen och chokladen.
Smöra och bröa en rund kakform med löstagbar kant och häll sedan i smeten.
Jag lät min stå inne i ugnen 30 minuter, och då var den fortfarande kladdig i mitten.
Pudra över florsocker och dekorera efter tycke och smak.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar