Årets pepparkakshus är gjort!
Vi brukar försöka att köpa med oss en förpackning med pepparkaksbygge från Tyskland när tillfälle ges och nu hade jag ett som låg och väntade på att få byggas ihop.
Tycker att dom är så söta i sin form och med mönster utav tegel som ger det där lilla extra.
Jag har sett att Lidl börjat sälja denna typ av pepparkakshus till jul, så se det som ett tips!
Jag har pyntad enbart med bruna detaljer såsom kanelstänger, stjärnanis, salta kringlor och neverstop.
Allt monterar jag med limpistol, så enkelt
Receptet på bästa kristyren bjuder jag på här nedan.
Pudrar florsocker över hela härligheten när det är färdigdekorerat och stoppar till sist in en batteridriven ljusslinga.
Fattas bara en liten skylt med "ZIMMER FREI" på...♥
BÄSTA KRISTYREN:
1 äggvita
1 kork ättika (Perstorps Ättika 24%)
4-5 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Vispa äggvitan riktigt hårt med elvisp.
Häll i en kork ättika och blanda i florsocker för hand med en sked tills du får en jämn kristyr.
Kristyren ska inte vara rinnande utan bilda toppar när man "drar upp" den med skeden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar