Asså hur gott var inte detta?!
Jag har tidigare här på bloggen tipsat om ett Instagramkonto som ger så mycket inspiration och goda recept och med fantastiska foton och med massor av "how to do it".
Missa inte Snacks To Share!
Ett Instakonto som vuxit sig snabbt på kort tid, och det är verkligen inte svårt att förstå, så kika in hos @snackstoshare om ni också vill bli lika inspirerad som jag.
Igår visste jag inte riktigt vad jag skulle fixa för något snabbt och gott till mig och mannen.
Men jag visste att jag hade ett helt bröd som jag felköpt till påskaftonens förrätt, som yngste sonen skulle stå för.
Var och handlade och tänkte att detta blir nog bra, men helt fel och dessutom helt utan vallmofrö som tydligen var ett måste för hans egna Toast Skagen. Även vi mödrar får lära oss att vi inte alltid behöver stäppa in och lägga oss i. Och det borde jag ju veta när vi snackar om en 24-åring som inte ens bor hemma, men jag ville ju bara väl...😉
Så hur räddar man ett gott bondbröd på bästa sätt, sådär någon dag försent?
Jo man gör ett Crack Bread med mozzarella, cheddar och vitlök.
Och det med inspiration från bästa @snackstoshare!
Istället för bara mozzarella så köpte jag en påse med riven cheddar/mozzarella från ICA.
CRACK BREAD
1 bondbröd
150g cheddar/mozzarella
100g smör
5 pressade vitlöksklyftor
1 näve persilja, färsk eller fryst
salt
olivolja
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda med pressad vitlök, persilja och salta efter smak.
Skär brödet i rutor men inte helt igenom.
Pensla skårorna med vitlökssmöret och fyll sedan med den rivna osten.
Värm i ugnen med folie över i 10 minuter.
Ta ut från ugnen, bort med folien och pensla med olivolja. In i ugnen igen i 5-10 minuter utan folie.
Njut av brödet ihop med något gott i glaset!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar