Det sista har jag varit väldigt inne på det Italienska köket och där finns ju så mycket som är så otroligt gott!
Så när man blir tipsad om något gott från just detta kök, så är jag inte sen på att nappa...
Detta hade min fina kollega Sandra testat och receptet kommer från tidningen Buffé.
Det var bara att sätta detta på inköpslistan och ikväll fick det bli en tidig middag med denna rätt, för lite senare väntar en italiensk ostbricka med lite goda tillbehör.
Och som ni väl vet sedan tidigare så gillar jag kombon enkelt och gott och detta är en sådan rätt, och som ni förstår så måste man gilla tomater, bara ett tips...
Receptet är för 4 personer, så jag halverade receptet men var lite mer generös med pancettan, också ett tips.
PASTA AMATRICIANA 4 port.
200 g tärnad pancetta
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 burkar hela tomater à 400 g. ( Mutti's hela tomater är helt klart bäst)
1 krm chiliflakes
400 g spaghetti
2 msk olivolja
1 1/2 dl pecorino
salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Stek pancettan i en stekpanna tills den både får färg och är knaprig.
Lyft upp och lägg åt sidan på ett hushållspapper. Spar fettet i stekpannan.
Om det blir för mycket fett så häll bara av lite.
Tillsätt vinet och låt koka upp.
Rör ner tomaterna och chiliflakes och låt koka ca 5 minuter samtidigt som du mosar tomaterna.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt förpackningen. Häll av men spar 2 dl av pastavattnet.
Tillsätt pasta, pastavattnet och olivolja i såsen och låt allt koka ihop några minuter.
Häll i pancettan och rör runt.
Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med pecorino och färskmalen svartpeppar.
Bon Appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar