måndag 19 juni 2023

SVERIGES STÖRSTA...

I lördags satt vi och åt en senare frukost, när det mäktiga och mullrande ljudet av ett JAS 39 Gripen var precis över oss. Flög ut på balkongen för att se detta plan rotera, störtdyka och upp igen ett antal gånger. Sedan slutligen över oss igen för att sedan försvinna i fjärran.

Vi ställde oss frågande till varför detta skedde och kom till slut på att det var ju invigning av Sveriges största dubbelklaffbro just denna dag!

Så efter den sena frukosten bestämde vi oss för att knalla bort för att delta i festligheterna och att det faktiskt skrevs lokalhistoria.

Efter en promenad genom Stadsparken där det också var invigning av en jättefin lekplats och en alldeles ny bangolfbana kom vi till slut fram till bron.

En helt ny förbindelse över Göta Älv och som även kommer att vara en förbindelse till -och från det nya bostadsområdet Vårvik som är under succesiv uppbyggnad.

Bron är även fladermusanpassad, vilket jag själv var tvungen att läsa på om...

Den är utrustad med 4 m breda gång -och cykelbanor på båda sidor. Dagen till ära var det helt bilfritt, så det var en annorlunda upplevelse att ta sig över till andra sidan på detta helt nya sätt. Dessutom fick man ju också helt nya perspektiv över älven åt båda håll som man inte sett förut.

Fantastiskt fina miljöer som byggts upp och med generösa ytor och platser att sitta på.
Älskar att man tar tillvara närheten till vattnet som dom gjort här. 

Fick en sådan positiv känsla av allt det nya och även om det är många år bort innan hela detta nya område är helt klart, så kändes det ändå som att nu är det på G.

Köpte varsin hamburgare i en av food trucksen som stod och serverade och avslutade med en glass från Trollhättan. Slog oss ner vid vattnet och njöt av vädret, bron, omgivningarna och maten.

Här kan man läsa mer om Stridsbergsbron och här kan man läsa mer om fladdermössen...🦇

































Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar