söndag 29 juli 2012

CARBONARA...

Som ni märker har det varit mycket italienskt här på bloggen ett tag...

Nu även i maten!

Har alltid gillat Spaghetti Carbonara. Och den absolut godaste åt jag faktiskt i just Venedig...
Krämigt god och framför allt väldigt pepprig!

Pasta alla Carbonara betyder "kolarhustruns pasta" och syftar just på svartpepparn på toppen som liknar kol...

Har några olika recept, men delar med mig av det absolut enklaste.


Spaghetti Carbonara 6 pers.

2 paket Kelda Pastasås Mild Ost
2 paket bacon
äggulor
spaghetti

Klipp bacon i bitar, och stek tills det fått bra med färg. Häll över i en sil, så att allt fett får rinna av ordentligt.

Värm upp såsen i en kastrull och häll sen i bacon.

Koka spaghettin enligt anvisningar.

Servera spaghettin med sås och gärna en äggula (ett måste för mig) och rikligt med färskmalen svartpeppar.







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar