söndag 11 november 2012

2 IN 1...

Kanelbulle och sockerkaka i ett! Enkel, saftig och god. Kan ju inte bli bättre...
Så detta fick det bli till fikan idag på Fars Dag!

Här kommer receptet:

Kanelbullesockerkaka

175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader

Rör smör och socker mjukt och luftigt.  
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.  
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen.

Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. 
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.  
Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min. 

Testa med en sticka om den är färdig.


 



Foto: Zimmer's alla rum...



1 kommentar:

  1. Jammie den norpar jag till en annan dag - nu väntar James 007 !
    Kram på bästa Annelie

    SvaraRadera