Ramlade över detta recept på en matblogg och tyckte att det verkade bekant...
Och visst var det så!
Detta är ett recept från Arla anno 1999, och då blev det en favorit här hemma, för att senare falla i total glömska.
Tills nu, när det dök upp igen.
Få ingredienser, och serverat med färsk pasta, blir detta en riktig festmåltid!
ITALIENSK KYCKLINGPASTA 4 port.
4 kycklingfiléer
smör
250 g fryst bladspenat eller 150 g färsk
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl grädde
färsk pasta, tagliatelle är perfekt
SÅ HÄR GÖR DU:
Tina den frysta bladspenaten och krama ur vattnet.
Grovstrimla tomaterna och spenaten.
Skär kycklingen i små bitar och bryn den sedan i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Rör i tomater, spenat, pressad vitlök och grädde.
Låt koka i några minuter.
Servera såsen med den färska pastan
Klart!
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar