fredag 2 december 2016

CHOKLADBRÄCK...

...med hallon och Tyrkisk Peber, blev en lyckad kombo!

Det började med att jag såg burken med frystorkade hallon från Dr. Oetker bland bakprodukterna på ICA.

Blev nyfiken på vad man kunde göra med dom, och tänkte genast på blandningen hallon/lakrits...

Köpte därför en burk, en påse Tyrkisk Peber och två chokladkakor med mig hem.

Och som sagt, det blev en mycket lyckad smakkombo av denna enkla trio!


CHOKLADBRÄCK

1 burk frystorkade hallon
1 påse Tyrkisk Peber
2 chokladkakor a' 200 g

GÖR SÅ HÄR:

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

Bred ut den smälta chokladen tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Krossa Tyrkisk Peber i en påse och sila krosset så att du endast får dom små bitarna kvar.

Strö över hallon och lakritskross på chokladen efter tycke och smak, men snåla inte är mitt tips!

Ställ in plåten i kylen för att låta chokladen stelna.

Bryt sedan chokladen i lagom stora bitar.

Klart!

Förvara sedan chokladen i kylen.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar