söndag 18 december 2016

PEPPARKAKSGLASS...

Grundreceptet till denna krämigt goda glass, är ju löjligt enkelt med endast två ingredienser såsom grädde och kondenserad mjölk.

God som den är, men annars kan man blanda i lite allt möjligt som man känner för.

Nu inför jul, så valde jag att göra en krämigt god pepparkaksglass.

Kan vara gott att avrunda någon av julens alla middagar med.


PEPPARKAKSGLASS 

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad.
100-150 g pepparkakor, grovt krossade.

Garnering
Några grovt krossade pepparkakor

GÖR SÅ HÄR:

Vispa grädden fluffig i en skål, men inte för hårt.

Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda väl.

Rör ner dom krossade pepparkakorna i smeten, men spara några till garneringen.

Häll glassmeten i en limpform, ca 1½ liter.

Strö lite krossade pepparkakor över smeten.

Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen tills den är genomfryst.

Ta fram glassen en stund före servering.

Njut av en krämig och god glass!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar