onsdag 3 mars 2021

BARA TVUNGEN...

Detta recept är en ren bedrift om man har lyckats undkomma!

Precis överallt har det dykt upp, på sociala medier och i tidningar.

Det kommer från början från Finland och från en matkreatör där vid namn Jenni Häyrinen som driver matbloggen Liemessä.

Hon skapade en enkel lunch som fick denna spridning och som många hört under namnet Tiktok-pasta, men som i original heter Uunifetapasta, vilket betyder Ugnsfetapasta på svenska.

Och vem är väl jag till att inte testa...?

Löjligt enkelt, och vi hamnade bland dom som tycker att detta var riktigt gott också!


UGNSFETAPASTA 2 pers.

200 g pasta, Stozzapreti gör sig perfekt till denna krämiga rätt.

200g fetaost i bit

1 ask körsbärstomater eller pärltomater

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

chiliflakes

Eventuellt lite pastavatten till såsen.


GÖR SÅ HÄR:

Häll lite olivolja i botten på en ugnsfast form.

Lägg fetosten i mitten.

Dela tomaterna och lägg dom runt om fetaosten.

Pressa vitlöken över tomaterna.

Strö över chiliflakes.

Häll sedan resterande olivolja över alltihop.

Sen in i 225 graders ugn i ca 25 minuter.

Ta ut formen ur ugnen och mosa runt tomaterna och fetaosten till en krämig röra.

Bland ner den nykokta pastan och tillsätt gärna lite pastavatten för extra krämighet.

Servera med finriven parmesan.

Klart!









Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar