Detta kan var bland det godaste jag vet, och det enklaste!
Vit sparris är ju otroligt stort och populärt i Tyskland när det är säsong, finns på varendaste restaurang med olika tillbehör.
När Magnus för många år sedan jobbade på Saab, så var han även i Tyskland på Opel och hade vissa arbetsdagar där varje månad, och naturligtvis så köpte han med sig färsk, tysk och vit sparris hem.
Även dom tyska kollegorna fick köpa med sig hit om dom kom hit i säsong...
Härliga minnen som även hamnar under kategorin matminnen.
Sist vi var och handlade mat så hade dom fått in just färsk, tysk och vit sparris.
Så idag på veckans lill-lördag fick det bli denna utsökta delikatess, som serverades med hollandaisesås och tunna skivor av prosciutto crudo.
To die for!
KOKT VIT SPARRIS 2 pers.
1 knippe sparris
1 liter vatten
1 msk salt
1 tsk strösocker
GÖR SÅ HÄR:
Skär av ca 5 cm längst ner på sparrisen. Bryt inte som man brukar göra med den gröna, eftersom den vita är skörare och lätt bryts av på mitten.
Skala sparrisen med en potatis -eller sparrisskalare. Skala hellre för mycket än för lite, för att få den riktigt mjäll.
Koka sparrisen i vatten, salt och strösocker i ca 10-15 minuter, beroende på sparrisens tjocklek.
Ta upp den färdiga sparrisen med tång och låt rinna av.
Servera med hemmagjord eller färdigköpt hollandaisesås och riktigt tunna skivor av prosciutto crudo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar