söndag 3 oktober 2021

TORSK PÅ DENNA TORSK...

Efter en jobbsöndag blev det ännu en valfri favorit ur boken 66 Day Challenge.

Torskrygg med sötpotatispommes och aioli.

Här gjorde vi det enkelt och använde färdiga sötpotatispommes för det hade vi redan hemma.

Detta blir man gott mätt på och hela rätten är otroligt enkel att göra.


TORSKRYGG MED SÖTPOTATISPOMMES 615 kcal 2 portioner

1 sötpotatis

 1/2 tsk olivolja

salt och svartpeppar

1 dl frysta sojabönor

400 g torskrygg

1 msk smör

2 klyftor citron

AIOLI

1 liten vitlöksklyfta

4 msk majonnäs

salt och svartpeppar


GÖR SÅ HÄR:

Pressa vitlöken i en skål och blanda med majonnäsen. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skär sötpotatisen i avlånga bitar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Häll på oljan och strö på salt och peppar. Låt stå i ugnen ca 20 minuter. 

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sojabönorna i några minuter. Häll sedan av vattnet.

Dela torsken i lagom stora bitar. Stek torsken i smöret några minuter på varje sida. Salta och peppra.

Servera med sötpotatispommes, sojabönor, aioli och en citronklyfta.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar