Eftersom vi håller på att renovera vårat kök just nu, så är det inte mycket som händer i matlagningsväg, ej heller i godisväg...
Därför bjuder jag på lite favoriter i repris. Som denna mesiga polkaknäck.
Nej då, denna knäck var allt annat än mesig, men dock är den baserad på messmör...
Denna knäck har dykt upp på flera olika matbloggar, men jag tror att
originalreceptet härstammar från självaste Ernst Kirchsteiger.
Otroligt goda och messmöret gör sitt till för den där lite extra knäckiga
smaken.
Och kombon med krossad polkagris gör dessutom sitt till både för smak och det
där lite extra juliga utseendet.
För några år sedan investerade jag i en doseringstratt och att göra knäck utan spill och kladd är en ren fröjd i dubbel bemärkelse.
Tips! Just nu har ICA Maxi riktigt bra pris på dessa trattar och du hittar dom enkelt här.
MESSMÖRKNÄCK MED POLKA
1½ dl ljus sirap
1½ msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl messmör
polkagrisar
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör om ordentligt.
Koka smeten på medeltemperatur upp till 125 grader.
Krossa polkagrisarna och fördela i botten på knäckformar.
Portionera ut knäcksmeten i formarna, och när knäcken stelnat något, strö lite
krossade polkagrisar även på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar