torsdag 16 februari 2023

PÅ BANAN IGEN...

Idag blir det denna favorit till middag ur kokboken 66 Day Challenge.

Jag och mannen har kommit igång ännu en gång med denna 66 dagars utmaning.

Vi har varit duktiga sedan vi först gjorde den, men det är väl lite så att när livet är som tuffast så är det lätt att man tappar ork och motivation och istället känner att man vill unna sig lite gott (läs onyttigt) in emellan.
Så det har blivit en hel del som man tycker att man kan unna sig om man säger som så...

Men nu kör vi igen, men dock inte slaviskt.
Vi följer schemat, men om något uppstår som gör att man behöver ta ett avsteg, ja då gör vi såklart det.
Som nu till helgen till exempel, då vi ska ha en hotellövernattning med trerätters och frukost.

Sen på söndag är det bara att hoppa på schemat igen.


Bjuder på receptet för detta är riktigt gott oavsett om man kör denna utmaning eller inte.

Vill man kan man då med fördel servera jasminris till denna wok.


KYCKLINGWOK 375 kcal 2 portioner

300 g kycklingfilé

salt och peppar

1 morot

1/2 röd spetspaprika

1/2 liten zucchini

1 liten vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

3/4 dl teriyakisås

saften av en 1/2 lime

1/2 dl cashewnötter


GÖR SÅ HÄR:

Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra.
Skala och skiva moroten. Kärna ur paprikan och skiva den och zucchinin.
Skala och pressa eller riv vitlöken.

Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kycklingen tills den är nästan klar och häll på alla grönsaker och vitlök. Låt allt woka ihop några minuter och häll sedan på teriyakisåsen och pressa över limesaften. Till sist blandar du i cashewnötterna.

Lägg upp i skålar och servera med limeklyftor.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar