lördag 30 november 2013

FAVORITGROTTA...

...och favorit i repris!

Dessa bakas varje jul och slår ut både vanliga hallongrottor och saffransgrottorna som jag bakade förra veckan. Iallafall i mitt tycke och smak...

Försvinnande goda, så dessa får bara komma fram på advent fram till jul...

Detta är ännu ett recept som jag har hittat hos Arla
Dom brukar ha både goda och enkla recept, och det är något jag gillar när det gäller både bakning och matlagning.

Gott och enkelt är en mycket lyckad kombo!


HALLONGROTTOR MED KANEL

Ingredienser till 30 st :

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3/4 dl hallonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. 
Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar. 
Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. 
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar