söndag 31 januari 2016

FLYING JACOB...

Här kan vi snacka 70-tal, både när det gäller mat och färger!

Brunt, gult och orange...

Flygande Jacob har 40-års jubileum i år, då den 1976 skapades av en man vid namn Ove Jacobsson som då jobbade inom flygfrakt, intressant hur en maträtt får sitt namn, eller hur...? ;)

Detta är en rätt jag inte gör alltför ofta, men ändå återkommer till inemellan.

Och när jag gör den, så väljer jag att servera bananer och jordnötter bredvid istället för i gratängen, som originalreceptet säger.
Även mandarinklyftor och mango chutney är riktigt gott till.
Dessutom lägger jag till curry, som faktiskt gör att rätten påminner om en helt annan gammal 70-talsklassiker, nämligen Africana.


FLYGANDE JACOB 4 pers.

1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1 dl chilisås
3 dl vispgrädde
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1-2 tsk curry
salta jordnötter
bananer
mandarinklyftor på burk
mango chutney

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Lägg kycklingen i en smord och ugnsfast form.

Strimla och bryn baconet tills det fått fin färg. Häll av överflödigt fett. Strö baconet över kycklingen.
Krydda med den italienska salladskryddan efter tycke och smak.

Vispa grädde, chilisås och curry till lite volym, och häll sedan blandningen över kyckling och bacon.

Gratinera i ugnen ca 15-20 min.

Servera med dom olika tillbehören samt ris.



♥ ♥ ♥


Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar