torsdag 18 februari 2016

PANERADE MUSSLOR...

Detta lärde min mamma mig för en herrans massa år sedan.

Och fortfarande kan jag bli rejält sugen på dessa salta och panerade musslor.

Servera med rostat bröd i snittar och ett glas prosecco, och du har dig en lite lättare festmåltid!


PANERADE MUSSLOR 2 pers.

1 burk Abba's musslor i vatten 225 g
½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk smör

GÖR SÅ HÄR:

Häll av vattnet från musslorna.
Häll dom sedan i en liten plastpåse tillsammans med mjöl och salt.
Skaka sedan om påsen så att alla musslor blir mjölpanerade.

Smält smöret i stekpanna och häll i dom panerade musslorna.
Stek dom torra och tills dom har fått fin färg.

Klart för servering!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar