torsdag 5 september 2013

ÄPPEL PÄPPEL...

Detta är ett recept som jag alltid återkommer till i äppeltider!

Gör en enkel sats i rund form med avtagbar kant, eller dubbel sats i en långpanna om ni blir många.

Servera rikligt med vaniljvisp till!


ZIMMER'S BÄSTA ÄPPELKAKA:

125 gr margarin eller smör
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Till garnering:

3-4 stora äpplen
½ dl strösocker 
2 tsk mald kanel

Gör så här:

Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk.
Häll smeten i formen.
Skala äpplena och skär dom i tunna klyftor. 
Stick ner dom tätt intill varandra i smeten. Snåla inte!
Blanda socker och kanel och strö detta över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min och i 175 graders värme.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...



Amerikansk pajform från Leila's General Store

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar