Gör en enkel sats i rund form med avtagbar kant, eller dubbel sats i en långpanna om ni blir många.
Servera rikligt med vaniljvisp till!
ZIMMER'S BÄSTA ÄPPELKAKA:
125 gr margarin eller smör
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Till garnering:
3-4 stora äpplen
½ dl strösocker
2 tsk mald kanel
Gör så här:
Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk.
Häll smeten i formen.
Skala äpplena och skär dom i tunna klyftor.
Stick ner dom tätt intill varandra i smeten. Snåla inte!
Blanda socker och kanel och strö detta över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min och i 175 graders värme.
Klart!
Foto: Zimmer's alla rum...
Äpplen från Käthe Wohlfart/Rothenburg
Amerikansk pajform från Leila's General Store
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar