tisdag 4 mars 2014

MATMINNE A'LA MICHELANGELO...

För många år sedan, vi snackar 90-tal, var vi några från jobbet som tillsammans åkte upp till Stockholm. 
Hälften av oss skulle då cykla Tjejtrampet. Jag var dock inte en av dom...

Då min mamma var bortrest så bodde vi passande nog i hennes lägenhet.


En av kvällarna så skulle vi äta i Gamla Stan. 
På vår väg till restaurang Michelangelo, som vi då bokat bord på, hamnade vi på slottets borggård...

Där stod vi under Kungens balkong och ropade att han skulle slänga ner nyckeln till oss, så att vi skulle kunna få komma in...
Noll respons, men ett härligt minne! :)

Och eftersom vi aldrig fick någon nyckel, så fick det ju bli det bokade bordet på Michelangelo.

Där beställde jag in pasta med gorgonzolasås och kalvkött. To die for!

Ett matminne jag än idag kommer ihåg och sedan dess även lagar här hemma.

Kalven byter jag ibland ut mot kyckling. 
Såsen satt som en smäck, efter några provomgångar...

Restaurang Michelangelo lever ju fortfarande kvar, men jag tror dock att menyn har bytts ut sedan dess...


GÖR SÅ HÄR:

Smält 2 msk smör och vispa ihop med 1 msk vetemjöl. 
Häll över ca 4 dl matlagningsgrädde. Låt koka upp på svag värme. 
Häll i en gorgonzolaost skuren i mindre bitar. 
Tänk på att ta bort den hårda kanten som kan finnas på vissa ostar.
Rör om tills osten har smält ordentligt.
Lägg även i en halv hönsbuljongtärning. Låt småkoka på svag värme en liten stund.

Servera med tagliatelle och kalv -eller kycklingfilé skuren och stekt i mindre bitar, som kryddats med salt och peppar.

Ett glas rött till är aldrig fel...

Smaklig spis! :)







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar