söndag 20 maj 2018

CAESARSALLAD...

Vilket väder vi har förärats med det sista.

Och när värmen kommer, så brukar min aptit försvinna...

Då vill jag bara äta lite lättare rätter, och inga stora mastiga middagar.

Igår fick det bli caesarsallad och ett glas kallt rosé ute på balkongen.

Enkelt och gott, och denna caesardressing är så fantastiskt god, så den vill ni inte missa!


CAESARDRESSING

2½ dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk färskpressad citronjuice
½ msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
½ msk vitvinsvinäger
½ krm salt
½ krm nymalen svartpeppar

Mixa alla ingredienserna i en mixer eller med en stavmixer tills det tjocknar. Klart!

CAESARSALLAD

Provensalsk salladsblandning
Helstekt kycklingfilé
Grovriven parmesanost
Brödkrutonger
Caesardressing

GÖR SÅ HÄR:

Lägg upp valfri mängd med sallad på ett fat.

Skiva den helstekta kycklingfilén och lägg kycklingen på salladen.

Strö över rikligt med den grovrivna parmesanosten.

På med brödkrutonger och till sist denna goda caesardressing!







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar