måndag 22 augusti 2022

PASTA AL LIMONE...

Detta är så enkelt och så fantastiskt gott!

Få ingredienser, vegetariskt och krämigt utan grädde.
Det är själva pastavattnet som är hemligheten och något som varenda italienare tycks veta om... 

Lova att ni testar!

PASTA AL LIMONE 2 port.

200 g pasta (Jag tycker spaghetti passar perfekt)
1 stor citron
50-75 g finriven parmigiano reggiano (parmesanost)
4 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
chiliflakes
färsk finhackad persilja


GÖR SÅ HÄR:

Börja med att koka pastan i en stor kastrull med rikligt saltat vatten.
Spara sedan 1-2 dl pastavatten mot slutet av kokningen!

Medan pastan kokar, så sauterar du vitlöken med olivoljan i en stekpanna. Gör detta på medelvärme för det är viktigt att inte vitlöken bränns, den ska bara smaksätta oljan.

Finriv det yttersta skalet på citronen och pressa sedan ur citronjuicen och se till att inga kärnor följer med.

Tillsätt skal och saft i stekpannan och låt allt stå och småputtra på låg värme några minuter.

När pastan nästan är färdigkokt, så spara 1-2 dl av vattnet i en skål eller mugg.

Häll av vattnet från pastan och tillsätt pastan i stekpannan tillsammans med 1/2 dl pastavatten.
Låt pastan få den sista koktiden i stekpannan och tillsätt sedan den rivna osten och eventuellt mer pastavatten tills du tycker att det är krämigt nog.

Strö över persiljan och chiliflakes.

Servera!






Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar