måndag 20 november 2023

SAFFRAN & KOKOS...

 ...är en mycket smarrig kombo!

I denna lätta recept ingår även kondenserad mjölk och ett par matskedar smör, sen är det klart.

Detta måste ni bara testa om ni inte redan gjort det. 
Dessa bollar är släktingar till Brigadeiros, dom goda brasilianska bollarna som jag tipsat om här.


SAFFRANSBOLLAR

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

2 msk smör

1 pkt saffran (0,5 g)

3 dl riven kokos

1 dl riven kokos att rulla dom i.


GÖR SÅ HÄR:

Koka upp den kondenserade mjölken med smöret på medelvärme.

Tillsätt saffran och kokos och låt koka upp ytterligare några minuter på medelvärme.

Var noga med att röra hela tiden så att det inte bränner i botten.

Det blir en tjock och kladdig smet som du sedan häller över i en skål och låt sedan stå i kyl ett par timmar.

Rulla lagom stora bollar av smeten som du sedan rullar i kokos.

Jag lägger bollarna i små knäckformar, men det är absolut inget måste.

Förvara dom sedan i kylen. Går även att frysa.

Njut!







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar