söndag 20 augusti 2017

CHICKEN THAI...

Detta recept har jag fått av min svägerska Helen för rätt många år sedan, och nu tyckte jag att det var dags att damma av det lite...

Ingen nyhet att jag gillar kombon enkelt och gott, och detta recept är verkligen en sån kombo!
Få ingredienser, få moment, men mycket smak och mycket gott.


CHICKEN THAI 4 port.

500 g kycklingfilé
3 dl vispgrädde
2-3 vitlöksklyftor
½ dl sweet chili sås
½ dl ostronsås
färsk ingefära


GÖR SÅ HÄR:

Dela kycklingen i bitar.
Bryn dom i stekpanna, salta och peppra.

Pressa vitlöken i en större kastrull.
Häll på grädden, chilisås och ostronsås. Färga eventuellt med färgsoya.

Skala och riv ingefäran på den fina sidan av rivjärnet.
Använd mängden som av två sockerbitar.

Koka upp såsen.

Häll över kycklingen i kastrullen och låt allt bli genomvarmt.

Servera med jasminris och valfria grönsaker.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar