tisdag 24 oktober 2017

GODASTE GURKAN...

Älskar det mesta med ättika och vinäger, och den här gamla gurkklassikern ska vi inte prata om...
Hur gott?

Kan förhöja ett avancerat långkok, och kan förhöja vardagsköttbullarna med potatis och sås.

Gott och enkelt, och det vet ni ju vid det här laget att det är alltid en vinnande kombo hos mig!


PRESSGURKA

1 gurka
1 dl vatten 
2 msk ättikssprit
2 msk strösocker 
2 krm salt
finhackad dill

Tvätta gurkan och hyvla den tunt med en osthyvel.

Vispa ihop vatten, ättikssprit, salt, socker och dill.

Häll allt i en burk tillsammans med gurkan.

Låt stå minst en halvtimme innan servering.

Jag gjorde faktiskt dubbel sats av lagen så att gurkan kan få simma runt ordentligt i burken!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar