fredag 30 mars 2018

FLAMMKUCHEN...

Detta åt vi för första gången i somras, när vi bilade genom Moseldalen på vår väg hem från Frankrike.

Vi valde att övernatta i Alken på ett litet mysigt ställe vid namn Winzerhof Brachtendorf och som även gjorde sina egna viner.
Läs mer om det här.

Där beställde vi in deras Flammkuchen och varsitt glas av deras rosé, och sedan avslutade vi med deras vita och som båda ska serveras väl kylda.

När vi checkade ut så köpte vi även med oss några av deras olika viner hem.

Här i veckan ramlade jag över ett recept på just Flammkuchen, och då kom alla dessa härliga semesterminnen tillbaka.

Kom då på att vi inte ens hade öppnat någon av dessa vinflaskor sedan vi kom hem...

Så jag ställde det vita vinet på kylning, och bestämde mig för att göra några egna Flammkuchen!

På vinflaskans etikett ser man också detta mysiga ställe som vi bodde på.

Flammkuchen är en pizzavariant som är vanlig i Tyskland och även i Frankrike, men då heter denna rätt 
Tarte Flambée.

Man ska egentligen sätta en deg som sedan ska kavlas ut så lövtunt som det bara går, och jag som gillar det enkla i matlagning, använde mig helt enkelt utav vanliga tortillabröd...

Detta är så otroligt enkelt att göra, och så otroligt gott. Så lova att ni testar!

Hela familjen gav väl godkänt och hade gärna velat ha ännu mer än vad som fanns att tillgå.
Bra betyg får man väl ändå säga...


FLAMMKUCHEN A´LA ZIMMER 4 pers.

Tortillabröd 8-pack
Crème Fraiche
Bacon
Riven ost

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg tortillabröden på bakplåtspapper.

Pensla bröden med crème fraiche. Inte för mycket så att det blir för blött, lagom är alltid bäst...

Klipp bacon i små bitar och strössla detta på tortillabröden.

Strö till sist över ett tunt lager med riven ost.

Grädda dom i 4-5 minuter, här får man hålla koll, för det går fort där inne i den heta ugnen!

Ett glas gott vin till och man är i hamn!

Semesterminnen när dom är som allra bäst...







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar