söndag 8 juli 2018

CASTELLO DI MESOCCO...

Då har man landat här hemma efter ytterligare en fantastiskt härlig semester på Franska Rivieran. 

Vi gillar ju att bila, och resan ner ser vi alltid som en resa i resan...

Vi bilar genom Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien för att slutligen komma fram till vårat lilla paradis Mandelieu la Napoule.

På vår väg genom just Schweiz så har vi i alla år passerat denna slottsruin som ligger högt beläget och som man på långt håll ser från bilvägen.
Denna gång fattade vi ett snabbt beslut att vi skulle ta av, för att ta oss upp och titta lite närmare på 
Castello di Mesocco.

Denna slottsruin sträcker sig över hela denna bergstopp och byggdes i början av 1200-talet.
Ruinerna är bland de största i hela denna kanton.

Blir alltid lika ödmjuk inför dom svindlande tankarna på att man för så länge sedan kunde bygga och uppföra byggnader av detta slag, och när man går bland dessa ruinerna så kan man riktigt önska att dessa gamla byggstenar kunde tala och berätta hela sin historia...

På våra resor upplever vi alltid något nytt, och även om vi som sagt passerat denna slottsruin så många gånger förut, så var det dags att få stifta bekantskap med denna skönhet och med dess svindlande natur, och att stå där uppe och se bilvägen därifrån,  gav oss ytterligare ett nytt perspektiv på vår resväg.

Bloggen kommer nog för en tid framöver handla mycket om denna resa, för det gäller att själv tänka tillbaka, sortera och smälta alla nya intryck.
Och ni är som vanligt välkomna att hänga på! 

Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar