tisdag 31 juli 2018

SWEET, SOUR AND...

...a little bit of salt!

En lyckad kombo, kan man säga...


Denna snabba turbopaj som jag brukar göra, fick sig en liten nytändning bara med en nypa flingsalt.


Läst på flera ställen att just rabarberpaj går fint ihop med detta salt, och det var så sant så!



RABARBERPAJ

1 l rabarber
1 pkt sockerkaksmix 
2 msk potatismjöl
½ tsk kardemumma

½ tsk kanel
1 nypa flingsalt
margarin

Ansa och dela rabarbern i små bitar. 
Blanda med kardemumma, kanel och några matskedar potatismjöl, då rabarber har en tendens att bli lite vattniga.

Häll ut rabarbern i en pajform. 

Strö över halva paketet med sockerkaksmixen. 
Strö över en nypa med flingsalt.
Hyvla sen tunt med margarin och täck över mixen med detta.

Skjuts in i ugnen på 200 grader tills du ser att mixtäcket har fått fin färg, ca 20 minuter.

Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.








Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar