fredag 17 augusti 2018

SPINNING AROUND...

Ofrivillig frånvaro både från jobbet och här på bloggen på grund av Kristallsjukan...

Den slog till lite lätt i lördags, för att sedan nå sin kulmen på söndagen.

Karusellyrsel, som gör att man inte klarar av att fästa blicken någonstans, vilket leder till illamående, som i sin tur i mitt fall ledde till kräkningar.

Efter en gedigen undersökning hos läkaren i måndags kunde det konstateras att jag drabbats av dessa små kristaller som kommit på avvägar inne i örat.
Helt otroligt vad några pyttesmå partiklar kan åstadkomma...

Blev körd till vårdcentralen, där jag utsattes för diverse neurologiska tester, och jag kunde inte stå ihop med benen och hade svårt att peka ut var näsan satt och via Epleys manöver, så kunde det konstateras att det var just denna åkomma.

Denna typ av manöver retar fram denna obehagliga yrsel, och ska få dessa kristaller att på något vis hitta tillbaka där dom hör hemma.

I tisdags var jag hos en sjukgymnast som är specialiserad inom området, och han hjälpte mig också med denna typ av övning, som jag sedan även gjort själv hemma.

Den värsta karusellyrseln har avtagit, men det känns som att gå omkring på en båt i gungning och man känner sig väldigt ostadig.

Man kan också komma att känna av så kallade efterdyningar, ungefär som när man varit på en båt länge, så känner man sig ostadig när man går iland.

Så även när det värsta har lagt sig, så kan man ändå känna sig dizzy och ostadig.

Nu hoppas jag att allt snart stannar av och återgår till det normala, även om jag i det tillståndet också kan vara lite snurrig...

Och som sagt, helt otroligt att något så litet kan ställa till det så mycket...


💎 💎 💎



Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar