söndag 23 september 2018

PIZZA DE LUXE...

Varma mackor med kantarellstuvning i fredags kväll, och i går fick det bli denna enkla men ack så delikata smördegspizza till mig och mannen, då det bara var vi två till bords denna kväll.

Skönt när matlagningen inte behöver vara avancerad eller ta tid...

Svamp även denna gång, men nu färska champinjoner.

Hittade receptet i tidningen Buffé, och vill på detta sätt dela med mig av denna enkla pizza, som verkligen var en smakupplevelse!


SMÖRDEGSPIZZA 4 pers.

1 rulle kyld smördeg à 250 g
125 g mascarpone
2 dl riven Västerbottenost
250 g färska champinjoner
2 krm salt
2 krm chiliflakes
½ dl tryffelmajonäs (köpte av märket Garant på Hemköp)


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten.

Bred ut mascarponen, men spara 1-2 cm runt kanterna.

Strö över den rivna osten.

Ansa och skiva champinjonerna tunt. Fördela ut svampen tätt på pizzan. Krydda med salt.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått fin färg och kanterna har puffat upp.

Toppa med chiliflakes och tryffelmajonäs.

Försvinnande gott!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar