Dessutom är jag ordentligt bortskämd genom att mina svärföräldrar alltid gör detta åt oss...
Men vanlig mjuk pepparkaka kan jag gärna snabbt och enkelt slänga ihop.
Just idag, gick väl detta sådär...då jag glömde dom i ugnen samtidigt som jag stod och rörde i kastrullen med kolasmet.
Ett moment för mycket helt enkelt, och då är jag ändå kvinna...
Receptet till denna mjuka pepparkaka går långt tillbaka i släkten på min mammas sida.
Och istället för att använda decilitermått så använder man en kaffekopp.
Sa ju att det var gammalt... ;)
ENKEL PEPPARKAKA
2 ägg
2 kkp strösocker
2 kkp vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
50 gr smör
1 kkp mjölk
GÖR SÅ HÄR:
Smörj och bröa en kakform.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda mjöl med bakpulvret och kryddorna, och vispa ner det i äggsmeten.
Smält smöret och häll i mjölken. Låt koka upp.
Vispa ner det i smeten.
Häll allt i kakformen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar