Dessutom hade dom med sig goda klenäter från det välkända konditoriet och bageriet Fahlmans i Helsingborg.
Detta, tillsammans med det som jag själv hade bakat, gjorde att kakfatet var extra välfyllt på självaste julafton.
Mycket har nu tagit slut, men i helgen hade jag faktiskt några mandelmusslor över.
Att fylla dom med vispgrädde och sylt, är ju en klassiker ända sedan barnsben, men det har jag själv aldrig gillat...och så är det fortfarande.
Så därför ville jag fylla dom med något som jag i tanken trodde skulle bli så mycket godare.
Och det blev det!
Fyllde bara mandelmusslorna med färdig Kesella från Arla, som är smaksatt med äpple och kanel.
Skalade och klyftade ett par små äpplen, som jag sedan stekte i smör tills dom fått fin färg och mjuknat.
Strödde sedan över strösocker och kanel och stekte vidare ytterligare en stund på svag värme.
Placerade sedan ett par äppelklyftor på varje fylld mandelmussla och pudrade till sist över ytterligare lite extra kanel.
Snabbt, enkelt och gott, och därmed är även mandelmusslorna slut! :)
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar