lördag 30 december 2017

DRAGEN JULSKINKA...

Äta bör man annars dör man...

Även när man är sjuk så måste man ju äta, och här fick det bli det sista av julskinkan igår.

Ramlade över ett så enkelt recept och som kändes nytt när det gäller just resterna av en julskinka...

Min mamma brukade alltid låta det sista av julskinkan hamna i ett pyttipanna, gott det också men detta kändes som sagt lite uppdaterat och så enkelt, en kombo som ni vid det här laget vet att jag gillar va'...?

Jag serverade denna Pulled Pork i franska Brioche hamburgerbröd tillsammans med picklad rödlök och färdigköpt coleslaw.

Knappt man förstod att det var årets julskinka vi satt och åt på...!


PULLED PORK

500 g julskinka
2½ dl Santa Maria American BBQ Sause Original
1 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

Skär julskinkan i mindre kuber, och lägg dom i en kastrull.

Häll över BBQ Sause och vatten.

Låt koka upp, och lägg sedan på ett lock och låt koka på svag värme i 60-75 minuter.

Ta kastrullen från spisen och dra isär skinkan med två gafflar, så att allt i kastrullen blandar ihop sig till en färdig och god Pulled Pork.

Servera i Briochebröd ihop med picklad rödlök och om man vill med lite coleslaw.


PICKLAD RÖDLÖK

2 rödlökar
1 dl strösocker
1 dl vatten
½ dl ättika 12%

GÖR SÅ HÄR:

Skala, dela och skiva lökarna.

Koka upp socker, vatten och ättika i en kastrull.

Dra av från värmen och lägg ner löken.

Låt svalna i lagen.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar