tisdag 8 maj 2018

WEIßER SPARGEL...

Förra veckan var Magnus på tjänsteresa till Tyskland och Stuttgart.

Där är det just nu högsäsong för deras goda sparris, eller Spargel som man säger på ren tyska...

Naturligtvis fick det bli detta till middag en kväll när dom var ute och åt ihop med några leverantörer.

Magnus säger väl vid något tillfälle att detta borde han köpa med sig hem till mig, men att det inte finns tid och utrymme för det.

Dagen därpå har en av dessa leverantörer fixat fram 1½ kilos kartonger med dessa vita och gigantiska sparrisar!

Så Magnus kom hem med 3 kilo bara till mig...😘

Kokt sparris ihop med hollandaisesås och lufttorkad parmaskinka, asså...detta är så gott!

Magnus vill gärna även ha kokt potatis till, men den hoppar jag.


KOKT VIT SPARRIS

GÖR SÅ HÄR:

Skär av några centimeter nertill och ställ sparrisarna i kallt vatten.

Då drar sparrisen till sig vatten och piggnar till.

Koka upp lättsaltat vatten med ett par kryddmått socker, det minskar bitterheten på sparrisen.


Medan vattnet kokar upp så skalar du sparrisen, gärna mot en skärbräda, så att dom inte bryts av.
Knopparna behöver inte skalas bort.

Koka i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
Testa med en potatissticka. 
Sparrisen ska inte vara för mjuk, utan den ska ha lite tuggmotstånd, eller knackish som man säger i Tyskland!

Servera med hollandaisesås och parmaskinka.







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar