söndag 26 augusti 2018

ANKI'S PÄRONFLARN...

Igår skrev jag ju om den mysiga torsdagen som gick av stapeln här i veckan.

Var ju i Ankis stuga tillsammans med några andra gamla kollegor, och vi fick goda saker till livs, som detta smarriga päronflarn.

Har nu kommit över receptet, så det vill jag ju naturligtvis få dela med mig utav, och nästa gång jag ska överraska med något gott till fikat här hemma, så får det bli detta! 🍐


PÄRONFLARN 6-8 port.

1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
½ msk finrivet citronskal
3 päron
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk flytande honung

TILL SERVERING:

1 msk färskpressad citronjuice
lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.

Vispa samman ägget med grädden i en bunke.

Riv mandelmassa grovt och blanda ner detta tillsammans med citronskalet i bunken.

Bred fyllningen på smördegen, men spara ca 2 cm runt kanten.

Skiva päronen tunt och lägg dom ovanpå.
Vik in kanterna.

Strö över kardemumman och ringla över honungen.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter tills flarnet har fått fin färg.

Pressa över citronjuicen och servera med grädde, glass eller vaniljsås.



Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar