lördag 10 november 2018

CARROT SOUP...

För ett tag sedan la en barndomsvän upp en bild på denna morotssoppa på FB, och som jag blev nyfiken på.

Bad om receptet och det fick jag.

Kul att ha kontakt med forna vänner och som i detta fall måste vara över 30 år sedan vi sågs sist...

Hon gav mig rådet att krydda denna soppa lite extra utöver angivelserna i receptet och det gjorde jag, både när det gäller ingefära, chili och salt.

God och het blev den, och den känns som en dunderkur nu i dessa förkylningstider.

Dessutom helt vegetarisk, vilket alltid känns som ett plus, när man på ett enkelt sätt kan tänka bort kött, fågel och fisk.


MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA & CHILI 4 port.

800 g morötter
1 purjolök
1 tsk chiliflakes
3-4 cm ingefära, skivad
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liter vatten
½ citron
1 tsk honung
salt
olja till stekning

TILL SERVERING:

2 dl matyoghurt
brödkrutonger

GÖR SÅ HÄR:

Skala och riv morötterna i en matberedare eller på ett rivjärn.

Strimla purjolöken.

Fräs chilin och ingefära med morötter och purjolök utan att få färg.
Tillsätt buljong och vatten. 
Låt sjuda i 5-10 minuter tills morötterna är mjuka.

Mixa till en skummig soppa med stavmixer eller i en blender.

Smaka av med pressad citron, honung och salt.

Servera soppan med matyoghurt och frasiga brödkrutonger.🥕







Foto: Zimmer's alla rum...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar