söndag 20 augusti 2023

FIRA PÅ FRANSKT VIS...

Under dom dagarna som vi befann oss på Franska Rivieran, hann vi med två nattmarknader och att fira Frankrikes nationaldag den 14/7.

Och som dom firar! Här går man verkligen man ur huse och har stora sammankomster på både  restauranger och på stränderna.

Det dukas upp långbord med allt möjligt gott att äta och dricka och man träffas över generationerna, från ung till gammal. Stränderna är verkligen fullproppade och restaurangen fullbokade.

Det bjuds på färgsprakande och påkostade fyrverkerier med olika teman.
På självaste nationaldagen är det stort fyrverkeri inne i Cannes, som man från vår sida av bukten kan ta del av, fast på lite avstånd.

Dagen efter anordnas ett riktigt stort fyrverkeri här i byn nere vid stranden och det bildas ett gigantiskt dansgolv av samma strand med tillhörande DJ.

Och så dessa nattmarknader som bjuder på så mycket variation och utbud. Mat, hantverk, konst och mycket mer. Diverse food trucks med mycket gott att välja mellan.
För oss blev det att vi äntligen fick provat på en riktig specialitet som har sitt ursprung i Nice, nämligen Socca. Detta är pannkakor gjorda på kikärtsmjöl och dom kan serveras både söta och salta och gärna med ett glas kallt rosévin till.

Dessa nattmarknader är vanliga runt om i hela Provence och dom brukar starta vid 19 för att pågå fram till midnatt. 

Fullkomligt älskar detta sätt att fira och att man oavsett om det handlar om nationaldag eller marknader, så är man delaktig och i alla åldrar och så även vi...









































Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar