söndag 17 september 2023

BLOSSA 23...

Då var vi där igen...

Årets tidigaste jultradition i denna familj.

Att stå på låset och beställa årets glögg från Blossa.
Detta skedde i onsdags då glöggen presenterades kl.13:00.

Och precis som vanligt när glöggen kommit och hämtats ut så provsmakar vi den kall som en liten aperitif med is i, sedan ställs den undan och får komma fram igen till första advent och då som varm.

I år firar Blossas årgångsglögg hela 20 år genom att resa hem till Sverige, Stockholm och inspireras av Gamla Stans livliga torg, byggnader och trånga gränder.

Nytt för detta jubileumsår är att glöggen även kommer som alkoholfri.

Flaskan ska även med sitt motiv lysa i mörkret...

Vill du också beställa en Blossa 23 Gamla Stan, så kan du göra det enkelt här.


"Bland Sveriges äldsta gator och torg, där pubar trängs med färgglada hus i slingrande gränder, hittar vi platsen där den första Blossa-flaskan tappades år 1895. Än idag är all Blossas glögg gjord på samma hemliga grundrecept, en unik kryddblandning som lagras i månader och vin från noga utvalda vingårdar.

Det är kärleken till hantverket som gjort Blossa till en älskad tradition, och det är denna historia, Blossas egna, som utgör inspirationen för årgångsglöggen 2023.

 Hallon tillför en lekfull bärighet i Blossa 23, vars sötma balanseras av humle som blir extra tydlig i eftersmaken. Humlens toner fångas särskilt bra upp av nejlikan från glöggkryddorna, som tillsammans bjuder på en spännande kombination. Årets glögg tar oss tillbaka till då den första Blossa-flaskan tappades, och Gamla Stan var en samlingsplats för marknader och bryggerier.

 

– Jag har tagit fram alla årgångsglöggar sedan starten, och det känns fint att under jubileet resa tillbaka till där allt började. Stockholm har en rik bryggerikultur, där humle spelat en viktig roll, från dåtidens populära svagdricka till dagens mikrobryggerier. Om sensomrarna kom Mälarborna in till Gamla Stan och sålde färskplockade hallon, ett bär vi odlat i Sverige sedan medeltiden, säger Åsa Orsvärn, Blossas Chief Blender sedan 1998.

 

Runt flaskan för Blossa 23 får vi en inblick i Blossas historia som börjar 1895 i en vinhandel på Stora Nygatan i Gamla Stan, där kryddorna lagras och glöggen tappas. Vi tas sedan hela vägen till julmarknaden på Stortorget över 100 år senare, där samma glögg serveras under en stjärnklar vinternatt. Designen bjuder dessutom på en extra överraskning, då flaskans detaljer lyser i mörkret - precis som gatlyktorna i Gamla Stan - när du släcker lyset."





Kursiv text och bilder från Blossas hemsida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar