tisdag 16 februari 2016

LÅNGSAM KYCKLING...

Detta måste ni testa!

Har gjort något liknande med kotletter innan, men eftersom jag aldrig tröttnar på kyckling, så tyckte jag att detta var snäppet bättre.

Ett riktigt bra LCHF-recept, och när övriga familjen tar ris till, så tar jag broccoli.

Kycklingen ska stå inne i hela 1½ timme i ugnen, så lite framförhållning är att önska när man gör denna rätt...


KYCKLING LCHF 4-6 port.

6 kycklingfiléer (ca 1 kg)
5 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
½ dl kinesisk soya
2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR:

Lägg färska eller tinade kycklingfiléer i en form.
Blanda allt till såsen och häll över kycklingen.
In i ugnen på 175 C, ca 1½ timme.
Vänd varje halvtimme så att den riktigt får gotta in sig i såsen och bli så där fantastiskt mör!

Servera med ris, sallad och/eller kokt broccoli. 







Foto: Zimmer's alla rum...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar