måndag 15 januari 2018

CHOCOLATE CHIP COOKIE...

I lördags bakade yngste sonen med flickvän dessa amerikanska godingar.

Receptet omvandlades från amerikanska mått till våra svenska, och det var absolut inga svårigheter.

Här väljer man själv hur stora man vill att dessa ska bli, och då blir ju också antalet därefter.

Dom valde att göra dessa "lagom" stora, men i amerikanska mått mätt, så blir det ungefär 6 stycken på en plåt och då blir dom ju ganska gigantiska...

Sega, goda och sprängfyllda med choklad, "The American Way", och passar alldeles perfekt till iskall mjölk!


CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIE

4½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1,7 dl flytande margarin
2,25 dl farinsocker
1,1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1 påse chokladknappar från till exempel Odense.


GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 165 grader.

Klä ugnsplåtar med bakplåtspapper.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

Smält margarinet, och tillsätt farin -och strösocker.

Vispa i ägget och den extra äggulan i sockerblandningen.

Rör sedan ner mjölblandningen.

Blanda till sist i chokladknapparna.

Enligt grundreceptet så ska varje kaka bestå av 4 msk kakdeg, men som sagt, här gjordes dom mindre...

Klicka ut önskad mängd kakdeg, tänk på mellanrum mellan dessa klickar.

Grädda sedan i 15-17 minuter.

Klart!







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar