Denna knäck har dykt upp på flera olika matbloggar, men jag tror att originalreceptet härstammar från självaste Ernst Kirchsteiger.
Otroligt goda och messmöret gör sitt till för den där lite extra knäckiga smaken.
Och kombon med krossad polkagris gör dessutom sitt till både för smak och det där lite extra juliga utseendet.
I år har jag också slagit till på en sådan där otroligt praktisk knäcktratt, och att göra knäck utan spill och kladd var en ren fröjd i dubbel bemärkelse...
Knäcktratten fyndade jag på ICA Maxi för 59:- och den hittar ni enkelt här.
MESSMÖRKNÄCK MED POLKA
1½ dl ljus sirap
1½ msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl messmör
polkagrisar
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör om ordentligt.
Koka smeten på medeltemperatur upp till 125 grader.
Krossa polkagrisarna och fördela i botten på knäckformar.
Portionera ut knäcksmeten i formarna, och när knäcken stelnat något, strö lite krossade polkagrisar även på toppen.
Foto: Zimmer's alla rum...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar