onsdag 9 februari 2022

ON PAUSE...

För lite mer än sju år sedan kom jag i kontakt med fotografen Charlie Bennet, ja inte personligen men med hans fotografier.

En kille från Stockholm som livnär sig som fotograf och som dessutom gör det i min favoritstad New York.

Då var han aktuell med boken United Stockholms of America, som jag beställde hem utan att ens blinka, som den stockholmare jag är.
Helt fantastiska bilder från olika Stockholm runt om i USA, ställen jag överhuvud taget inte ens visste om att dom fanns. Den boken kan du läsa mer om här.

Sedan dess följer jag denne skicklige fotograf på behörigt avstånd via Instagram.
Där kan man följa alla hans olika sorters fotouppdrag och ett och annat fantastiskt foto från just New York.

När pandemin slog till och allt sattes på paus, ja då befann han sig på en plats som verkligen kunde symbolisera denna paus. New York är ju känd som staden som aldrig sover och om du så bara har varit där en gång, så vet man vad som menas med detta.

Att få uppleva denna stora metropol öde och tom är för mig en helt omöjlig tanke, men genom hans magiska fotografier som jag först kunde se några alster av på Instagram, blev det på något vis helt begripligt.

Jag antar att hela denna tid som varit, kommer att följa med människorna som bor där för alltid och tanken på hur många som inte finns med oss längre även där, är också den en helt omöjlig tanke...

Till sist blev alla hans fantastiska fotografier till en bok, ON PAUSE.
Tillsammans med journalisten Helena Gustavsson som skrivit text, får vi också ta del av en mycket speciell tid i denna stad som aldrig annars sover...

Boken bygger på fotografier och möten med människor som blev kvar under denna tid.

Boken beställdes naturligtvis omgående och det har varit en mycket intressant läsning och fotografierna av Charlie Bennet ska vi ju inte snacka om, dom är den stora behållningen för mig.

Idag släpps alla restriktioner här hemma i Sverige, och jag tycker vi ska skänka alla dom som inte finns med oss längre på grund utav denna pandemi en tanke och ödmjukt blicka framåt.

Det har varit tuffa år för så många och i så många olika avseenden och att man själv har fått vara med och uppleva allt detta är för mig fortfarande ganska overkligt.

Däremot har vi inte behövt uppleva en sådan total nedstängning så som ON PAUSE gestaltar och det är jag själv också oerhört tacksam och ödmjuk inför.

ON PAUSE hittar du enkelt att beställa här.


























1 kommentar:

  1. Awww… tack snälla! Så fint du sammanfattat det. Stort tack för att du köpt boken. /Charlie.

    SvaraRadera