fredag 15 januari 2021

SPAGHETTI ALLE VONGOLE...

Finns denna rätt på menyn så beställer jag ofta in detta, om jag befinner mig på en italiensk restaurang.

En rätt som också känns mycket mer avancerad än vad den egentligen är.

Till slut vågade jag mig på att testa själv här hemma, och det blev så gott, så detta har jag nu gjort flera gånger.

Och med ICA's förkokta Vongolemusslor, så har du en festlig måltid på knappt en kvart!

Älskar kombinationen enkelt, snabbt och gott.

Kanske något att göra redan i helgen?


SPAGHETTI ALLE VONGOLE 2 pers.


DETTA BEHÖVER DU:

Spaghetti för två personer ca 200 g

1 pkt ICA's frysta och förkokta Vongolemusslor

10 körsbärstomater

2 vitlöksklyftor

chiliflakes

2 msk olivolja

2 msk hackad färsk persilja, funkar naturligtvis även med fryst.


GÖR SÅ HÄR:

Börja med att tina musslorna i sin egen förpackning. Gärna i god tid och i rumstemperatur. Men har man bråttom, så lägg innerförpackningen i en bunke med kallt vatten.

Koka upp pastavatten som är rikligt saltat. Koka sedan upp pastan enligt dess förpackning.

Dela tomaterna i hälften och skala vitlöksklyftorna.

Häll olivolja i en stekpanna och i med tomaterna och vitlöken. Fräs på ordentligt och sänk sedan värmen.

Strö över chiliflakes efter tycke och smak, men fega inte...

Klipp upp förpackningen med musslorna och häll i både musslor och spadet i stekpannan.

Medan pastan kokar så tar du ca 1 dl utav pastavattnet och häller i stekpannan. Detta vatten innehåller stärkelse från pastan, och som i sin tur reder såsen.

När alla musslor har öppnat sig, så häller du i den färdigkokta pastan i stekpannan.

Rör i den hackade persiljan, och låt sedan allt koka ihop en liten stund så att pastan drar till sig såsen.

Servera i djupa tallrikar och gärna med ett glas gott vin till.

Klart!






Foto: Zimmer's alla rum...

2 kommentarer:

  1. One of all time favourite dishes

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hope to see you soon again over a dish like this.
      Say hi to Rema from us both.

      Radera